Developing A New Africa

Grundare / Projektledare

Idén till Afrika-projektet föddes på en landsbuss i Uganda, när jag såg hur en medresenär kastade ut sin tomma vattenflaska i plast genom bussfönstret rakt ut i naturen. Jag är uppvuxen med ”Håll Sverige rent” och jag började fundera på hur jag kan bidra till att skapa en medvetenhet om vikten av en ren miljö, och hur viktigt detta är för människors hälsa och välmående.

Barn har rätt att leva ett hälsosamt liv i en ren miljö. De är nyfikna och öppna av sig, och jag tänkte att om vi visar denna generation av barn så kommer det att fortsätta till nästa generation. Därför grundade jag Developing A New Africa-DANA, som arbetar med hälso- och miljöaktiviteter på flera skolor i Uganda. Vi vill bidra till en förändring, till en bättre morgondag.

Det som började som ett litet frö har idag vuxit till ett tvåårigt program och vi arbetar direkt på plats med barn och lärare i skolor i utsatta områden, med metoder som gör dem delaktiga, aktiva och kreativa. Vi ger deltagarna både kunskap och verktyg inom ren miljö, rent vatten, jordbruk, odling, sanitet och hygien.

https://www.danaglobal.org/

Letar du efter en föreläsare?

Skicka bara ett meddelande till mig!