Jag är Dana Simovic

Social entreprenör – Föreläsare – Qigonginstruktör

Hej och tack för att du är här!

Född i Kroatien och som femåring kom jag till Sverige. Att växa upp i en stor familj på 6 syskon har betytt mycket och lärt mig mycket om människor som tålamod, respekt, ödmjukhet, samarbete och lyssna. Det var förmodligen början för mig till när det gäller att vara hjälpsam och omhändertagande.

Min uppväxt har varit i Sverige men också en tur till USA / Hollywood där jag prövade mina vingar som fotomodell. Efter det bildade jag själv en familj, man och tre barn var min tillvaro i många år när jag arbetade i restaurangbranschen. Samtidigt utbildade jag mig som QiGong-instruktör en kinesisk läkekonst, vilket blev ett viktigt verktyg för att hålla balans i livet med allt vad det innebär.

Livet tar olika vägar och någonstans mitt i livet lade jag till ett annat land som kom att betyda mycket för mig nämligen Uganda, det land som gav mig livskicken att engagera och utveckla mig själv som samhällsentreprenör. Detta var början på en utvecklingsresa och upptäcktsfärd.

Jag fångade ögonblicket / händelsen som korsade min väg, detta blev början på mitt ”Livs projekt”.

Nu var jag på väg på ett äventyr som en plan inte var inbäddad i, men resan blev vad jag gjorde den till. Verktygen lyssnar på hjärtat / inre rösten, tillit och mycket tålamod. Det behöver inte vara svårare än så, men ack så svårt får jag höra från mina medmänniskor.

Grundare och projektledare för hälso- och skolprogrammet Pearl of Africa Environment (PAE) och Developing A new Africa (DANA) har inneburit ett stort antal resor till Uganda sedan 2010.

Jag har ett engagemang för människor och tycker om att röra mig fritt mellan samhällsklasser och sektorer. Jag tycker om att använda min förmåga och som samhällsentreprenör / problemlösare och ta varje tillfälle i akt att utveckla och bygga broar mellan människor såväl som länder och att utveckla socialt fördelaktiga funktioner.

Min nyfikenhet och upptäckt för landet och vad jag själv har uppnått vill jag förmedla till andra människor, dels att inspirera och dels att informera på ett sätt.

Detta resulterade i en önskan att börja som föreläsare för att nå ut med mitt budskap och ha möjlighet att berätta min historia som jag hoppas kommer att ge dig något att bära på din livsresa. En dag kanske du står vid en vägkorsning och ”Att våga hoppa ut” gäller nu.

Jag kompromissar inte med min vilja, det är viktigt för mig att inte motstå det jag vill.

Mina tidigare yrkesroller som fotomodell, restaurangbranschen, försäljning ,Qi Gong-instruktör och projektutvecklare har format mig som person. En gemensam nämnare har alltid varit att arbeta och arbeta med eller för andra människor.

En av mina styrkor är min ”nyfikenhet” som ofta resulterar i andra möjligheter och den här sidan är ett bevis på det!

Som person beskriver människor mig som ”driven, positiv, orädd och genuin.

Livet har berikat mig med mycket och bland annat kan jag titulera mig ”mamma, mormor och farmor”. Mitt motto som jag hoppas kunna förmedla är – Använd livet. Låt det inte vänta. Att inte våga är att inte veta.

Ser fram emot att vi ses eller hörs.

Ta hand om dig!

Letar du efter en föreläsare?

Skicka bara ett meddelande till mig!